"Unutulmaz" kısa filmi birincilik ödülüne layık görüldü.

Eğitim 28.12.2023 - 21:03, Güncelleme: 28.12.2023 - 21:03 4589+ kez okundu.
 

"Unutulmaz" kısa filmi birincilik ödülüne layık görüldü.

"Unutulmaz" kısa filmi birincilik ödülüne layık görüldü.

Millî Eğitim Bakanlığımızın düzenlediği, iller arası ''100. Yıl ve Eğitim'' konulu kısa film yarışmasında Mersin il Milli Eğitim Müdürlüğümüzün hazırladığı "Unutulmaz" kısa filmi birincilik ödülüne layık görüldü. 100. Yıla Özel "EĞİTİM" temalı kısa film yarışmasının ödül töreni Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf TEKİN, Bakan yardımcıları ve Genel Müdürlerin katılımıyla Bakanlığımız MEB Başöğretmen salonunda gerçekleşti. Ödül törenine Mersin İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Fazilet DURMUŞ ve Mut İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Harun HALİFEOĞLU, Mut İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz, film ekibindeki öğretmen ve öğrencilerimiz katıldı. Ödül töreni Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf TEKİN'in konuşması ile başladı. Mut İlçe Milli Eğitim ARGE ekibinden, Murat AKAR'ın yazıp yönettiği, Deniz DEMİR, Meryem Sude UĞUZ, Mehmet ÖRS, Emine Melike CÜLÜK, Mustafa Umur İPEK, Mustafa IŞIK'ın ve Mut Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticilerinin oyuncu olarak yer aldığı, filmin çekimi ve montajında Bekir ARSLAN, Ahmet GÜLER ve Orhan ALBAYRAK'ın bulunduğu, dekor ve kostüm sorumlusu olarak Zeliha KORKMAZ ve Mut Halk Eğitim Merkezi usta öğreticileri ile "Unutulmaz" adlı kısa filmimiz yarışmada birinci seçilirken, "Aziz" isimli film ile Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ekibi yarışmada ikicilik ve "Kabala" isimli film ile Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü üçüncülük derecesi aldı. Cumhuriyetin 100. yılını kutlarken, 100 yıl önceki nesillerin bilinç, inanç ve azminin bugünkü genç nesillere ışık tutmasıyla, gelecek "Türkiye Yüzyılı''nın da aynı değerleri taşıyan öğrencilerle inşa edileceğinin vurgulandığı programda; İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Fazilet DURMUŞ ekibimizle fotoğraf çektirdi. Sayın DURMUŞ: 'Unutulmaz' film ekibimi kutluyorum. Türkiye Yüzyılına şevkle, geçmişten aldığımız değerleri büyüterek, azimle ulaşabiliriz. Mut ilçemizin Kurtuluş köyünde çekilen bu film çok anlamlı. Kurtuluş; muhtarı, imamı, genci ve yaşlısı el ele vererek oldu. Gayret ettik, gayret etmeye de devam edeceğiz. Bizim hikâyemiz kahramanlık dolu, bunu yasatmak da biz eğitim liderlerinin asli vazifesidir. Tekrar ekibimi kutluyorum, gurur duydum. Ülkemiz için elimizden geleni yapacağız.  Biz hedefe ulaşamasak da çocuklarımıza, gençlerimize yol açacağız, ortam hazırlayacağız. Başarılar, ödüller gelecektir. 'Unutulmaz' filmimizde de geçiyor ya 'Biz yapamasak da bir gün yapacak birileri çıkacaktır. 'O birileri bizim çocuklarımız, bizim gençlerimiz. Önemli olan gayret içinde olmamız. Daha nice güzel başarılarda birlikte olmak dileğiyle" dedi. "UNUTULMAZ" kısa film ekibi: Yazan-Yönetmen: MURAT AKAR Yönetmen Yardımcısı, dekor, kostüm: ZELİHA KORKMAZ Teknik yönetmen, kurgu ve montaj: BEKİR ARSLAN Kamera: AHMET GÜLER-ORHAN ALBAYRAK Ulaşım: Kemal Yaşar NAZ Oyuncular: MEHMET ÖRS,EMİNE MELİKE CÜLÜC, MERYEM SUDE UĞUZ, DENİZ DEMİR, İLKER DOĞAN, BİLAL TATLI, MUSTAFA UMUR İPEK, SERPİL ÇOLAK, ÖZLEM GEZER, AYŞE UĞUR, MUHTAR ABDULLAH  
"Unutulmaz" kısa filmi birincilik ödülüne layık görüldü.

Millî Eğitim Bakanlığımızın düzenlediği, iller arası ''100. Yıl ve Eğitim'' konulu kısa film yarışmasında Mersin il Milli Eğitim Müdürlüğümüzün hazırladığı "Unutulmaz" kısa filmi birincilik ödülüne layık görüldü.

100. Yıla Özel "EĞİTİM" temalı kısa film yarışmasının ödül töreni Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf TEKİN, Bakan yardımcıları ve Genel Müdürlerin katılımıyla Bakanlığımız MEB Başöğretmen salonunda gerçekleşti.

Ödül törenine Mersin İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Fazilet DURMUŞ ve Mut İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Harun HALİFEOĞLU, Mut İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz, film ekibindeki öğretmen ve öğrencilerimiz katıldı.

Ödül töreni Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf TEKİN'in konuşması ile başladı.

Mut İlçe Milli Eğitim ARGE ekibinden, Murat AKAR'ın yazıp yönettiği, Deniz DEMİR, Meryem Sude UĞUZ, Mehmet ÖRS, Emine Melike CÜLÜK, Mustafa Umur İPEK, Mustafa IŞIK'ın ve Mut Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticilerinin oyuncu olarak yer aldığı, filmin çekimi ve montajında Bekir ARSLAN, Ahmet GÜLER ve Orhan ALBAYRAK'ın bulunduğu, dekor ve kostüm sorumlusu olarak Zeliha KORKMAZ ve Mut Halk Eğitim Merkezi usta öğreticileri ile "Unutulmaz" adlı kısa filmimiz yarışmada birinci seçilirken, "Aziz" isimli film ile Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ekibi yarışmada ikicilik ve "Kabala" isimli film ile Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü üçüncülük derecesi aldı.

Cumhuriyetin 100. yılını kutlarken, 100 yıl önceki nesillerin bilinç, inanç ve azminin bugünkü genç nesillere ışık tutmasıyla, gelecek "Türkiye Yüzyılı''nın da aynı değerleri taşıyan öğrencilerle inşa edileceğinin vurgulandığı programda; İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Fazilet DURMUŞ ekibimizle fotoğraf çektirdi.

Sayın DURMUŞ: 'Unutulmaz' film ekibimi kutluyorum. Türkiye Yüzyılına şevkle, geçmişten aldığımız değerleri büyüterek, azimle ulaşabiliriz. Mut ilçemizin Kurtuluş köyünde çekilen bu film çok anlamlı. Kurtuluş; muhtarı, imamı, genci ve yaşlısı el ele vererek oldu. Gayret ettik, gayret etmeye de devam edeceğiz. Bizim hikâyemiz kahramanlık dolu, bunu yasatmak da biz eğitim liderlerinin asli vazifesidir. Tekrar ekibimi kutluyorum, gurur duydum. Ülkemiz için elimizden geleni yapacağız.  Biz hedefe ulaşamasak da çocuklarımıza, gençlerimize yol açacağız, ortam hazırlayacağız. Başarılar, ödüller gelecektir. 'Unutulmaz' filmimizde de geçiyor ya 'Biz yapamasak da bir gün yapacak birileri çıkacaktır. 'O birileri bizim çocuklarımız, bizim gençlerimiz. Önemli olan gayret içinde olmamız. Daha nice güzel başarılarda birlikte olmak dileğiyle" dedi.

"UNUTULMAZ" kısa film ekibi:

Yazan-Yönetmen: MURAT AKAR

Yönetmen Yardımcısı, dekor, kostüm: ZELİHA KORKMAZ

Teknik yönetmen, kurgu ve montaj: BEKİR ARSLAN

Kamera: AHMET GÜLER-ORHAN ALBAYRAK

Ulaşım: Kemal Yaşar NAZ

Oyuncular: MEHMET ÖRS,EMİNE MELİKE CÜLÜC, MERYEM SUDE UĞUZ, DENİZ DEMİR, İLKER DOĞAN, BİLAL TATLI, MUSTAFA UMUR İPEK, SERPİL ÇOLAK, ÖZLEM GEZER, AYŞE UĞUR, MUHTAR ABDULLAH

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gulnarcity.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.