Vali Pehlivan AA Yılın Fotoğrafı Oylamasına Katıldı

Dünya 20.01.2024 - 20:19, Güncelleme: 20.01.2024 - 20:19 9005+ kez okundu.
 

Vali Pehlivan AA Yılın Fotoğrafı Oylamasına Katıldı

Vali Pehlivan AA Yılın Fotoğrafı Oylamasına Katıldı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin yurt içi ve dışında çektiği, 5 kategoride oylamaya sunulan 147 fotoğrafa ilişkin AA Adana Bölge Müdürü İbrahim Erikan'dan bilgiler aldı. Fotoğrafları inceleyen Pehlivan, "Çevre-Yaşam" kategorisinde İsa Terli'nin "Boğazın şahitliği", "Haber"de Mustafa Ünal Uysal'ın "Dağcılar görev başında", "Spor"da ise Eren Bozkurt'un "Olimpik burgu" karesini seçti. Pehlivan, bu yıla özel eklenen "Deprem:Umut" kategorisinde Aytuğ Can Sencar'ın "Depremin umudu", "Gazze:Kanıt"ta ise Ashraf Amra'nın "Yanımda ol anne" başlıklı fotoğrafını oyladı. Vali Pehlivan, Anadolu Ajansı foto muhabirleri tarafından bu yıl da birbirinden güzel ve anlamlı fotoğrafların çekilmiş olduğunu söyledi. "Hepsi 2023'e ait kareler. Bu kareleri öyle yakalamışlar ki, fotoğrafa baktığınızda o olayla ilgili yaşananlar bir anda kafanızda canlanıyor. Fotoğraf sizi içine alıyor, kuşatıyor. 2023'te ülke olarak büyük depremler yaşadık. Başta arama kurtarma çalışmaları olmak üzere ülkemiz genelinde topyekün büyük bir dayanışma örneği ortaya konuldu. Gazeteciler orada önemli görevler üstlendi. Bu kategoriyi de Anadolu Ajansı muhabirlerimiz, özellikle akut dönem olmak üzere süreci etkileyici şekilde fotoğraflara yansıtmış. Gazze'de de muhabirler risk alarak, orada yaşanan vahşeti çok etkileyici bir şekilde görüntülerle ölümsüzleştirmişler, aslında birer belge ve delil niteliği taşıyan fotoğraflar çekmişler." Vali Pehlivan, AA çalışanlarını tebrik ederek, "Anadolu Ajansı bu sene 104. yaşına basan, gerçekten ülkemizde ve dünyanın her tarafında hizmet eden, kendi alanında önemli haberlere objektif şekilde, basın ve evrensel ilkeler doğrultusunda imza atan bir kuruluş. Hepsi görevlerini özveriyle yapıyor. Görevinin başında hayatını kaybedenler var yıllar içinde. Onları da rahmetle yad ediyorum. Görevini devam ettiren mensuplarına bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum." diye konuştu. Vali Pehlivanı;Anadolu Ajansı Bölge Müdürü İbrahim Erikan,Anadolu Ajansı Mersin Büro sorumlusu Sezgin Pancar,Kameraman Mustafa Ünal Uysal,Fotoğrafçı Serkan Avcı ziyaret etti.
Vali Pehlivan AA Yılın Fotoğrafı Oylamasına Katıldı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin yurt içi ve dışında çektiği, 5 kategoride oylamaya sunulan 147 fotoğrafa ilişkin AA Adana Bölge Müdürü İbrahim Erikan'dan bilgiler aldı.

Fotoğrafları inceleyen Pehlivan, "Çevre-Yaşam" kategorisinde İsa Terli'nin "Boğazın şahitliği", "Haber"de Mustafa Ünal Uysal'ın "Dağcılar görev başında", "Spor"da ise Eren Bozkurt'un "Olimpik burgu" karesini seçti.

Pehlivan, bu yıla özel eklenen "Deprem:Umut" kategorisinde Aytuğ Can Sencar'ın "Depremin umudu", "Gazze:Kanıt"ta ise Ashraf Amra'nın "Yanımda ol anne" başlıklı fotoğrafını oyladı.

Vali Pehlivan, Anadolu Ajansı foto muhabirleri tarafından bu yıl da birbirinden güzel ve anlamlı fotoğrafların çekilmiş olduğunu söyledi.

"Hepsi 2023'e ait kareler. Bu kareleri öyle yakalamışlar ki, fotoğrafa baktığınızda o olayla ilgili yaşananlar bir anda kafanızda canlanıyor. Fotoğraf sizi içine alıyor, kuşatıyor. 2023'te ülke olarak büyük depremler yaşadık. Başta arama kurtarma çalışmaları olmak üzere ülkemiz genelinde topyekün büyük bir dayanışma örneği ortaya konuldu. Gazeteciler orada önemli görevler üstlendi. Bu kategoriyi de Anadolu Ajansı muhabirlerimiz, özellikle akut dönem olmak üzere süreci etkileyici şekilde fotoğraflara yansıtmış. Gazze'de de muhabirler risk alarak, orada yaşanan vahşeti çok etkileyici bir şekilde görüntülerle ölümsüzleştirmişler, aslında birer belge ve delil niteliği taşıyan fotoğraflar çekmişler."

Vali Pehlivan, AA çalışanlarını tebrik ederek, "Anadolu Ajansı bu sene 104. yaşına basan, gerçekten ülkemizde ve dünyanın her tarafında hizmet eden, kendi alanında önemli haberlere objektif şekilde, basın ve evrensel ilkeler doğrultusunda imza atan bir kuruluş. Hepsi görevlerini özveriyle yapıyor. Görevinin başında hayatını kaybedenler var yıllar içinde. Onları da rahmetle yad ediyorum. Görevini devam ettiren mensuplarına bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum." diye konuştu.

Vali Pehlivanı;Anadolu Ajansı Bölge Müdürü İbrahim Erikan,Anadolu Ajansı Mersin Büro sorumlusu Sezgin Pancar,Kameraman Mustafa Ünal Uysal,Fotoğrafçı Serkan Avcı ziyaret etti.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gulnarcity.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.