Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Baharın Müjdecisi Nevruz, Bayram Tadında Etkinliklerle Kutlandı

Dünya 27.03.2024 - 06:58, Güncelleme: 27.03.2024 - 06:58 3391 kez okundu.
 

Baharın Müjdecisi Nevruz, Bayram Tadında Etkinliklerle Kutlandı

Baharın Müjdecisi Nevruz, Bayram Tadında Etkinliklerle Kutlandı

Bütün varlıklar için uyanış ve diriliş günü olarak kabul edilen ve Türklerin Ergenekon'dan çıkışı anısına kutlanan Nevruz Bayramı, Valimiz Sayın Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener ve il protokolünün katılımıyla Mersin Deniz Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Okul bando ekibinin konukları karşılaması ile başlayan kutlama programı şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı'mızın okunmasının ardından protokol konuşmaları ile devam etti. Valimiz Sayın Ali Hamza Pehlivan törende yaptığı konuşmasında: "Nevruz Günü'nün bayram olarak kutlanmasının arkasında yüzyıllara dayalı bir gelenek var. Nevruz, başta Türk milleti olmak üzere, özellikle kuzey yarım küredeki değişik topluluklar tarafından yüzyıllar boyunca kutlanmış ve bu gelenek bugünlere kadar taşınmıştır. Nevruz kelime anlamı itibariyle "Yenigün" anlamına geliyor. Mevsim itibariyle bahara tekabül etmesi münasebetiyle doğanın uyanışı, bu uyanışın insanlar tarafından fark edilişi ve kutlamalar yapılması söz konusudur." dedi. Sayın Valimiz: "Bu etkinliğin yapılmasında emeği geçen İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz başta olmak üzere okul müdürlüğümüze, katkı sağlayan Mersin Deniz Ticaret Odasına ve bütün öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Nevruz Bayramının ve içinde bulunduğumuz Ramazan ayının birlik ve beraberlik, hayır ve iyiliklere vesile olmasını diliyorum." diyerek sözlerini tamamladı. Öğrencilerin şiir okumaları ve Ergenekon destanını anlatmasıyla devam eden törende halk oyunları ekibi yöresel oyunlarımız olan Harmandalı, Horon ve Kafkas danslarını sergiledi. Halat Çekme Federasyonu ile organize edilen halat çekme turnuvasının final müsabakası yapıldı ve madalya töreni gerçekleştirildi. Okul bando takımı, tören takımı ve 16 Türk Devleti Bayrağı'nın geçişinin ardından şanlı Türk Bayrağımızın geçişi yapıldı. Tören programının ardından okul bahçesinde bulunan Nevruz temalı Resim Sergisi gezildi. Nevruz geleneği olarak kıl çadırda boyanmış yumurtalar tokuşturuldu. Nevruz tepsisi ve ikramlıklar (paketlenmiş kavurga, kavrulmuş nohut, menengiç) sunuldu. Yine bir Nevruz geleneği olan örs üzerinde çekiçle demir dövüldü ve Nevruz ateşi yakılarak ateşin üzerinden atlama ritüeli okunan maniler eşliğinde gerçekleştirildi. Geleneksel Türk Okçuluğu branşında okçular gösterilerini sundu. Hatıra fotoğrafının ardından halay çekilmesiyle tören sona erdi. Kutlama programına Valimiz Sayın Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, kamu kurumları, meslek kuruluşları ve STK temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.  
Baharın Müjdecisi Nevruz, Bayram Tadında Etkinliklerle Kutlandı

Bütün varlıklar için uyanış ve diriliş günü olarak kabul edilen ve Türklerin Ergenekon'dan çıkışı anısına kutlanan Nevruz Bayramı, Valimiz Sayın Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener ve il protokolünün katılımıyla Mersin Deniz Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Okul bando ekibinin konukları karşılaması ile başlayan kutlama programı şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı'mızın okunmasının ardından protokol konuşmaları ile devam etti.

Valimiz Sayın Ali Hamza Pehlivan törende yaptığı konuşmasında: "Nevruz Günü'nün bayram olarak kutlanmasının arkasında yüzyıllara dayalı bir gelenek var. Nevruz, başta Türk milleti olmak üzere, özellikle kuzey yarım küredeki değişik topluluklar tarafından yüzyıllar boyunca kutlanmış ve bu gelenek bugünlere kadar taşınmıştır. Nevruz kelime anlamı itibariyle "Yenigün" anlamına geliyor. Mevsim itibariyle bahara tekabül etmesi münasebetiyle doğanın uyanışı, bu uyanışın insanlar tarafından fark edilişi ve kutlamalar yapılması söz konusudur." dedi.

Sayın Valimiz: "Bu etkinliğin yapılmasında emeği geçen İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz başta olmak üzere okul müdürlüğümüze, katkı sağlayan Mersin Deniz Ticaret Odasına ve bütün öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Nevruz Bayramının ve içinde bulunduğumuz Ramazan ayının birlik ve beraberlik, hayır ve iyiliklere vesile olmasını diliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Öğrencilerin şiir okumaları ve Ergenekon destanını anlatmasıyla devam eden törende halk oyunları ekibi yöresel oyunlarımız olan Harmandalı, Horon ve Kafkas danslarını sergiledi.

Halat Çekme Federasyonu ile organize edilen halat çekme turnuvasının final müsabakası yapıldı ve madalya töreni gerçekleştirildi. Okul bando takımı, tören takımı ve 16 Türk Devleti Bayrağı'nın geçişinin ardından şanlı Türk Bayrağımızın geçişi yapıldı.

Tören programının ardından okul bahçesinde bulunan Nevruz temalı Resim Sergisi gezildi. Nevruz geleneği olarak kıl çadırda boyanmış yumurtalar tokuşturuldu. Nevruz tepsisi ve ikramlıklar (paketlenmiş kavurga, kavrulmuş nohut, menengiç) sunuldu. Yine bir Nevruz geleneği olan örs üzerinde çekiçle demir dövüldü ve Nevruz ateşi yakılarak ateşin üzerinden atlama ritüeli okunan maniler eşliğinde gerçekleştirildi. Geleneksel Türk Okçuluğu branşında okçular gösterilerini sundu.

Hatıra fotoğrafının ardından halay çekilmesiyle tören sona erdi.

Kutlama programına Valimiz Sayın Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, kamu kurumları, meslek kuruluşları ve STK temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gulnarcity.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.